Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala. In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara.Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme. Recoltare manuala cu selectia atenta a strugurilor Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara care sunt colectati in cutii de lemn de 15-20 kg. Sunt uscati/ vestejiti 4 luni in cutii de lemn, de la sfarsitul lunii septembrie pana la sfarsitul lunii ianuarie. In ianuarie desciorchinarea si presarea usoara. Macerarea timp de 35 de zile. Fermentarea la temperatura controlata. Imbatranirea: 12 luni in baric-uri de stejar francez si o parte in baric-uri americane si alte 12 luni in butoaie din lemn de stejar slavonian, si restul timpului in sticla. Culoare: rosu-rubin. Buchet: intens Gust: pe palat: o textura catifelata cu aroma de struguri uscati. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri gastronomice: vanat, fripturi, branzeturi mature.
